Skip to content

Oglasi na prvi pogled

Postoji podrubrika ljubavnih oglasa pod nazivom „ I saw you“ u novinama Chicago Reader na koje sam naišla dok sam boravila u Chicagu zbog potrage za grobom svog dide. Ljudi koji se sretnu prvi put, ili se viđaju neko vrijeme a da se nikad nisu upoznali, ostavljaju oglase u nadi da će se druga osoba prepoznati i javiti, a onda… što bude. Dugo nisam znala kako bih iskoristila te oglase koji su me oduševili sve dok nisam shvatila da trebaju biti baš takvi kakvi jesu, samo interpretirani na moj način. Ovo su moji Oglasi na prvi pogled.

Žena vremenskog putnika je tvoja najdraža knjiga, barem si tako rekla dok smo čekali vlak, dolje pod zemljom. Iako sam rekao da se i meni jako sviđa, istina je da nije virila iz moje torbe zato što je moja već zato što je poklon za moju mlađu sestru. Nisam bio zainteresiran za tu knjigu dok nisam saznao da je tvoja najdraža. A ti si najljupkije stvorenje na svijetu.  I da, ekranizacija je dosta loša, baš kao što si i rekla, a ja potvrdno kimao. Jesi li zainteresirana da u jednoj vožnji podzemnom usporedimo omiljene dijelove knjige?
Da putuješ kroz vrijeme, uvijek bih te čekao u sadašnjosti.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: stanica metroa Waterloo, London

Ti: načitana

Ja: književni početnik

#000048

 

Zašto si skrenuo pogled kad sam se okrenula? Naravno da si dovoljno hrabar da mi blejiš u dupe samo dok ti je cura u garderobi. Ali sviđa mi se što si kimnuo s odobravanjem. Zbog tebe sam se odlučila na kupovinu. Ako ti ono ipak nije bila cura, mogli bismo se naći da ti pokažem kako se ta haljina lako skida.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: Desigual na Rambli, Barcelona

Ti: znatiželjan

Ja: ženska s dobrim dupetom

#000015

 

Izlaziš iz kapelice, u vjenčanici koja ne može biti više bijela, uplakana, razlivena maskara na tvom djevojačkom licu daje dramatičan ton cjelokupnom prizoru. Staneš ispred mene i  kažeš mi, vidno dezorijentirana: Ostavila sam ga. U tom trenu dižeš ruku, zaustavaljaš taxi, sjedaš i odlaziš, gledajući me kroz prozor, kroz suze. Želio sam ti ponuditi svoju jaknu, učinilo mi se da se treseš, ali sad shvaćam da ti nije bilo hladno, bilo je to od adrenalina. Ja nisam tip za brak, možda sam tip za tebe.

Kada: 30.02.2012.

Gdje:  ispred Graceland kapelice, Las Vegas

Ti: odbjegla nevjesta

Ja: slučajni prolaznik

#000056