Skip to content

Oglasi na prvi pogled

Postoji podrubrika ljubavnih oglasa pod nazivom „ I saw you“ u novinama Chicago Reader na koje sam naišla dok sam boravila u Chicagu zbog potrage za grobom svog dide. Ljudi koji se sretnu prvi put, ili se viđaju neko vrijeme a da se nikad nisu upoznali, ostavljaju oglase u nadi da će se druga osoba prepoznati i javiti, a onda… što bude. Dugo nisam znala kako bih iskoristila te oglase koji su me oduševili sve dok nisam shvatila da trebaju biti baš takvi kakvi jesu, samo interpretirani na moj način. Ovo su moji Oglasi na prvi pogled.

Nešto se dogodilo u  trenutku kad si legao na krevet pored mene. Posebno me razveselila faca mog muža kad je vidio kako ležimo jedan pored i smješkamo se gledajući se u oči. Mislio je da si moj ljubavnik ili barem poznanik, nije vjerovao da se nikad prije nismo vidjeli. Već dugo razmišljam o razvodu, sada sam sigurna u to. Hvala na buđenju.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: dućan Crate and Barrel, Chicago

Ti: spasitelj

Ja: probuđena

#000026

 

Ne mogu zaboravit struju koja me opalila kad si slučajno dotakla moje prste dok sam ti davala upaljač da bi mogla zapaliti pljugu poslije jela. Ta je najbolja, kaj ne?  Kriomice sam te gledala kroz vrata dok si guštala uvlačeći dim. Brijem da si osjetila moje poglede. A ako si osjetila onaj isti strujni udar, javi se.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: restoran Apetit (u gradu), Zagreb

Ti: cijeniš male stvari

Ja: žena koja cijeni skromne žene

#000004

 

Tvoj smijeh opija. Tvoje oduševljenje je pomalo djetinjasto, ali  i zarazno. Znaš da te gondole nisu prave, one su samo kopija onih venecijanskih? Znaš li uopće gdje je Venecija? Stajao sam na mostu dok si ti, s nekoliko prijateljica prošla gondolom ispod tog mosta. Mahao sam ti odozgo, a ti si se samo još više smijala. Vjerojatno si kasnije, dok ste se opijale i igrale jednorukog Jacka, komentirala onu budalu. Ta budala te voli. To kažem samo da bih ponovo čuo tvoj smijeh. Pričat ću ti viceve na putu do Venecije.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: hotel Venetian, Las Vegas

Ti: žena dijete

Ja: mlad u duši

#000059