Skip to content

Oglasi na prvi pogled

Postoji podrubrika ljubavnih oglasa pod nazivom „ I saw you“ u novinama Chicago Reader na koje sam naišla dok sam boravila u Chicagu zbog potrage za grobom svog dide. Ljudi koji se sretnu prvi put, ili se viđaju neko vrijeme a da se nikad nisu upoznali, ostavljaju oglase u nadi da će se druga osoba prepoznati i javiti, a onda… što bude. Dugo nisam znala kako bih iskoristila te oglase koji su me oduševili sve dok nisam shvatila da trebaju biti baš takvi kakvi jesu, samo interpretirani na moj način. Ovo su moji Oglasi na prvi pogled.

 

 

Sigurno si neki bogati nasljednik koji pola godine provede putujući svijetom, ali nekako mislim da bi i kao  takav mogao biti zabavan. Ja sam ona pred koju je nespretnom taksistu pao jedan od tvojih Louis Vuitton kofera zbog čega si mi, u znak isprike ponudio da popijemo kavu. Odbila sam jer ne pijem kavu. Ali ako si za kakav koktel, doći ću gdje god treba. Ne zato što mislim da si bogati nasljednik, nego zato što mislim da bi nam moglo biti zabavno.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: ispred hotela Mandarin Oriental, Barcelona

Ti: kakav frajer

Ja: jednostavna ali komplicirana

#000018

 

Gledao sam te dok me gledaš. Znam da si gledala mene. Priznaj da si me gledala. Ja sam gledao tebe dok si listala neku knjigu o karmi. Možda sam bio tvoj brat u prošlom životu pa me nećeš moći izbjeći u ovome. Za slučaj da nisi osjetila našu karmičku povezanost, ja sam onaj koji se pravio da čita novog Murakamija  a zapravo sam samo blejao u tebe. I ti si preko ruba knjige pogledavala mene. Gledala si mene, kaj ne?

Kada: 30.02.2012.

Gdje: knjižara Profil, Zagreb

Ti: plava, lijepa, sigurno pametna

Ja: plav, lijep, najpametniji

#000009

 

Odbila si moj poziv na kavu na koju sam te pozvao u znak isprike jer su nespretnom taksistu poispadali koferi tik ispred tvojih nogu. Imao sam planove za popodne s tobom: nakon kave želio sam te odvesti u hotel na snimanje modnog editorijala (za koje su nam koferi i trebali) pa na tulum koji smo poslije spontano dogovorili pa si mogla i prespavati kod mene… Znam da zvuči kao pretjerivanje, ali ne mogu te izbaciti iz glave. Vidiš da ne odustajem iako sam odbijen.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: ispred hotela Mandarin Oriental, Barcelona

Ti: žena s iskrom u očima

Ja: jednostavan ali zabavan

#000019