Skip to content

Oglasi na prvi pogled

Postoji podrubrika ljubavnih oglasa pod nazivom „ I saw you“ u novinama Chicago Reader na koje sam naišla dok sam boravila u Chicagu zbog potrage za grobom svog dide. Ljudi koji se sretnu prvi put, ili se viđaju neko vrijeme a da se nikad nisu upoznali, ostavljaju oglase u nadi da će se druga osoba prepoznati i javiti, a onda… što bude. Dugo nisam znala kako bih iskoristila te oglase koji su me oduševili sve dok nisam shvatila da trebaju biti baš takvi kakvi jesu, samo interpretirani na moj način. Ovo su moji Oglasi na prvi pogled.

 

Pitam se gdje si četvrtkom, viđam te svim ostalim radnim danima. Prilično si misteriozna. Zamišljam te kao tajnu agenticu, ali nisam siguran da tajne službe imaju urede na La Défenseu. Ali, totalno te mogu zamisliti u nekoj akciji, pogotovo kad nosiš one svoje kožne hlače. Čekaj, a da nisam ja tvoja meta pa mi se zato uvijek nasmiješiš kad prođemo ujutro jedno kraj drugog? Iako je to malo vjerojatno. Misliš li da bi mene itko pratio? Još kao mali sam maštao da sam u vezi sa špijunkom.

Kada: 30.02.2012.

Gdje:  poslovna četvrt La Défense, Pariz

Ti: žena u kožnim hlačama

Ja: maštam o vezi s tajnom agenticom

#000088

 

Gledaš li kad u tuđe stanove i zamišljaš da vodiš život tih ljudi? Zamišljaš li ih sretnijim od sebe i poželiš biti oni? Eto, to sam radio sam, u gluho doba, nasred ulice kad si zastala, pogledala me s neshvaćanjem, odmahnula glavom i nastavila dalje. Zvuk tvoji potpetica se odbijao od zgrada. Odjednom je zamro pa onda nastavio ujednačenim ritmom. Nisam se okrenuo. Sad mi je žao zbog toga. Možda si zastala da bi pogledala prema istoj zgradi. Zanima me što si vidjela.

Kada: 30.02.2012.

Gdje:  Karl-Marx Aleja, Berlin

Ti: naizgled normalna

Ja: čudak

#000065

 

Svako jutro ustanem misleći na tebe. Spremim se za posao, doručkujem, dođem na posao misleći na tebe. Ne prestajem misliti na tebe. Osim kad ti sazoveš sastanak i sjednem za veliki stol, osim kad sam u tvojoj neposrednoj blizini, jedino tad ne mislim na tebe, tad opčinjeno gledam u tebe, divim se načinu na koji slažeš rečenice, ponekad zatvorim očim da bih mogao uživati u tvom piskutavom glasu. Volim te od kad si me obavijestila da sam dobio posao u tvom sektoru. I voljet ću te sve dok budem tamo radio.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: na poslu, Beč

Ti: šefica

Ja: tvoj bliski suradnik

#000040