Skip to content

Oglasi na prvi pogled

Postoji podrubrika ljubavnih oglasa pod nazivom „ I saw you“ u novinama Chicago Reader na koje sam naišla dok sam boravila u Chicagu zbog potrage za grobom svog dide. Ljudi koji se sretnu prvi put, ili se viđaju neko vrijeme a da se nikad nisu upoznali, ostavljaju oglase u nadi da će se druga osoba prepoznati i javiti, a onda… što bude. Dugo nisam znala kako bih iskoristila te oglase koji su me oduševili sve dok nisam shvatila da trebaju biti baš takvi kakvi jesu, samo interpretirani na moj način. Ovo su moji Oglasi na prvi pogled.

Moram ti nešto priznati: ušao sam u muzej zbog tebe, išao sam za tobom, vidio sam te ispred, s tim tvojim vodičem u ruci i znatiželjnim pogledom, ta tvoja očaranost je očarala i mene. Pravio sam se da sam slučajni turist kad sam te pitao u kojoj smo ulici. Zapravo sam te želio pitati da li znaš da je muzej zapravo kuća u kojoj je Peggy Guggenheim živjela. Ali ti to vjerojatno znaš, izgledaš kao slatka štreberica. Istina je da nisam zbunjeni turist, znam sve ulice na pamet. Mogu čak biti tvoj osobni vodič kroz Veneciju. Pokazat ću ti tajne prolaze i ljubiti te u mračnim ulicama. Svatko treba jednog takvog vodiča, ne vjerujem da si ti iznimka.

Kada: 30.02.2012.

Gdje: Peggy Guggenheim muzej,  Venecija

Ti: natjerala me na laž

Ja: inače iskren

#000098

 

Ti u crnim kožnim hlačama i nekakvoj bundi, k´o da si oderala životinju i metla je na sebe, s nekakvim usranim lakom na noktima, s pljugom u ruci, nervozno lupkaš nogom i blejiš okolo. Nisi loša. Ne kužiš da stojim pored tebe. Da si me doživila ponudio bi te pivom. Još imaš šanse.

Kada: 30.02.2012.

Gdje:  na ulazu Dinamovog stadiona, Zagreb

Ti: komad i pol

Ja: nisam loš

#000003

 

Ne postoji ljepša robna kuća a time ni ljepše mjesto, ako mene pitaš, gdje se netko može zaljubiti na prvi pogled. Ako ovo među nama uspije, želim da me zaprosiš baš tamo. Možemo se vjenačati i u zimskom vrtu na zadnjem katu. Kasnije ćemo djeci i unučadi pričati o susretu na katu na kojem se prodaje hrana, najboljem odjelu neke robne kuće koji prodaje hranu, o kutiji začina za kojom smo istovremeno posegnuli, o iskri u našim očima i o tome kako ljubav na prvi pogled može trajati cijeli život.  Ne bih bila sretnija ni da sam te srela u Harrods-u.

Kada: 30.02.2012.

Gdje:  robna kuća KaDeWe, Berlin

Ti: moj budući muž

Ja: zauvijek tvoja

#000070